Günümüzde bilişim ve iletişim sistemleri, hayatımızın her alanına girmiştir. Önceden sadece işyerindeki bilgisayarlardan erişilebilen güvenli sistemler, veritabanları, artık mobil, sabit, laptop, desktop, tablet v.s. her yerden erişilmesi gereken sistemler haline gelmiştir. Ayrıca önceden son derece standart olan tek bir işletim sistemi platformu kavramı, günümüzde mobil cihazların da ekosisteme girmesi ile birden fazla ve birbirinden bağımsız platformun yönetilmesi ve kontrol edilmesini gerektiren bir duruma gelmiştir.
Bunun yanında internetin ve çevrimiçi yaşamın yaygınlaşması, önceden sadece e-posta güvenliğini ve interneti engelleme ile çözülebilen ve çok küçük olan saldırı ve tehdit yüzeylerinin, rehin alma yazılımları, bilgi sızması v.b. gibi çok daha sofistike sorunlar ile büyümesine neden olmuştur. Tek başına UTM, tek başına Antivirüs bir anlam ifade etmemektedir. Kurumların bu karmaşıklaşan ve 360 derece gelebilecek olan güvenlik risklerine çözüm üretmesi gerekmektedir.
Ayrıca sadece zararlı yazılım değil, kurumun en önemli varlığı olan bilginin de yetkisiz erişimlerden korunması, kollanması ve güvence altına alınması elzemdir. Silinmiş bir veri yedekten geri yüklenebilir ama sızmış ve rakibin eline geçmiş bir veriyi geri almak, değiştirmek mümkün değildir. Ayrıca bu tür bir risk, kurumun çok büyük maddi ve prestij zararına uğramasına neden olabilir.
Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Danışmanlığı hizmeti, kurumların sahip olduğu ve korumaları gereken bilgilerin, sistemlerin, bileşenlerinin tespit edildiği, bu sistemlerdeki açıkların ve risklerin tespit edildiği ve olası tehditlere karşı en doğru çözümlerin önerilerek raporlandığı proaktif bir hizmettir.
Hizmetin Faydaları : |
|
Kimler Almalı : |
kurumlar, bu hizmetten fayda sağlayabilirler. |