Stratejik IT Danışmanlığı hizmetlerimizin odağı, IT’yi dönüştürerek işinize katma değer sağlamak ve performansı ve faydayı arttırırken net hedefler ve gerçekçi maliyet hedefleri ile sonuca ulaşmaktır.
Stratejik IT kavramı çok esnek bir kavramdır ve kurumların Stratejik IT denildiğinde anladıkları ve uyguladıkları birbirlerinden çok farklıdır. Bununla birlikte genel geçer bazı metodolojiler ve en iyi pratikler, bu kavram ve bu kavram içindeki alt hizmetler için genelde ortaktır.
Eğitim, teknik danışmanlık gibi hizmetler, konusunda dikey uzman bir ekipten veya firmadan satın alınabilir. Fakat kurumun geleceğini etkileyen türde bir danışmanlık, yani Stratejik IT danışmanlığı için gerçekten uzman, deneyimli bir ekip ile çalışmak gerekmektedir. Aksi taktirde kurumların eline genel bir fikir vermekten başka hiç bir işe yaramayan yüksek maliyetli jenerik bir rapordan başka bir şey geçmez.
Stratejik IT Danışmanlığı hizmetlerinde, amaca ulaşmak için aşağıdaki aşamalardan geçilir. Her bir stratejik danışmanlığın ana hedefi diğerlerinden farklı da olsa benzeri yol izlenir.
- Kurumda aşağıdaki konularda sistemli analizler yapılır.
- İşiniz ve IT yapınız
- Kurum stratejiniz
- İş uygulamalarınız
- Mevcut proje ve kaynaklarınız
- İşletme modeliniz
- Çözüm oluşturulmaya başlanır. Sunulacak çözümleri endüstri standartları ve sonucu olumlu olmuş uygulamalar, kişisel deneyim ve bilgi ile harmanlanır.
- Çözüm oluşturulurken maliyetleri ve iş risklerini aşağıya çeken, çeviklik, hizmet kalitesi ve kapasiteyi arttırabilecek formüller ortaya konur.
- En son aşamada ise kuruma sadece kâğıt üzerinde kalacak yüzeysel değil gerçekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda uygulanabilir yol haritası sunulur.
Çalışma sonunda sunulan rapor ile cevaplamanıza yardımcı olduğumuz bazı sorularınız şunlardır :
- IT organizasyonu : Biz gerçekten doğru yetenekler ve doğru kadro ile mi çalışıyoruz? Bizim çalışma modelimiz ne olmalıdır?
- Yönetişim : İş ve IT birbiri ile verimli ve paralel çalışacak yapıya ve süreçlere sahip mi?
- Kurumsal Mimari : IT organizasyonu ve iş birimleri teknik ve fonksiyonel olarak birbiri ile uyumlu mu? (Uygulama, veri, teknoloji)
- Kaynak stratejisi : Kurum sahip olduğu IT kaynaklarını doğru ve verimli kullanıyor mu? Bu kaynaklar ihtiyaçları karşılıyor ve eksiklikleri kapatıyor mu?